ORTOPEDIJA / REUMATOLOGIJA

 

U POLIKLINICI PEKIĆ BGD možete obaviti pregled specijaliste ortopeda kao i pregled subspecijaliste reumatologije sa kliničkom imunologijom. Ukoliko imate oštećenje ili oboljenje zglobova, tetiva, ligamenata ili ste doživeli neku traumu i povredu koštano-zglobno-mišićnih struktura možete se obratiti našim lekarima za pomoć. Na jednom mestu možete odraditi i dijagnostiku (specijalistički i subspecijalistički pregledi, ultrazvuk mekih tkiva, laboratorijske analize) i možete dobiti savet za medikamentozni tretman ili terapijsku intervenciju za sanaciju vašeg oštećenja, oboljenja, povrede.

 

Nakon specijalističkog pregleda i procene (npr. u slučaju nekih gonartroza), specijalista ortoped može predložiti terapijsku intervenciju davanja intraartikularnih injekcija preparata hijaluronske kiseline u kuk ili koleno, ili pak možda intraartikularnih injekcija plazme bogatih trombocitima ili u nekim drugim stanjima može predložiti intraartikularnu infiltraciju zgloba kortikosteroidom – tzv blokadu.

 

I ako možda bolujete od neke od reumatoloških bolesti na pravom ste mestu. Kod nas možete biti pregledani, dijagnostikovani, lečeni i praćeni od strane vrhunskog stručnjaka u ovoj oblasti, subspecijaliste reumatologije sa kliničkom imunologijom. Možete uraditi i celokupnu neophodnu laboratorijsku dijagnostiku i imunološku analizu i pretragu.

ORTOPEDIJA/REUMATOLOGIJA – SPECIJALISTIČKI PREGLEDI I DIJAGNOSTIKA:

 

Pregled specijaliste ortopedske hirurgije

Pregled specijaliste interne medicine, subspecijaliste reumatologije sa kliničkom imunologijom

Ultrazvuk zglobova i mekih tkiva

Punkcija zgloba (artrocenteza)

Intraartikularna infiltracija zglobova kortikosteroidom – tzv blokada*

Periartikularna injekcija kortikosteroida u meko tkivo*

Intraartikularne injekcije preparata hijaluronske kiseline*

Intraartikularne injekcije preparata kolagena*

Intrartikularne injekcija plazme bogate trombocitima (PRP)*

PRP mekih tkiva (mišića, tetive)

Laboratorijske i imunološke analize

 

* Intraartikularne i periartikularne injekcije

 

U POLIKLINICI PEKIĆ BGD aplikacija injekcije visoko-specifičnih kolagena, hijalurona, kortikosteroida u zglob ramena, kolena, kuka i drugih zglobova ili vanzglobnih struktura (ligamenata, tetiva) vrši se na osnovu mišljenja ortopeda. Kod nas se izvodi od strane ortopeda, a može se aplikovati više puta u razmacima od nekoliko dana do nekoliko nedelja ili, ako se radi o depo-preparatima, na 6-8 meseci. Mogu se aplikovati sa ili bez ultrazvučne kontrole tokom postupka u zavisnosti od indikacije i primenjenog preparata.

 

** PRP = plazma bogata trombocitima/CellularMatrix= PRP + hijaluron

 

Koristimo proizvode za autolognu regenerativnu medicinu na bazi sveže pripremljene plazme bogate trombocitima (koncentrata trombocita) iz sopstvene krvi pacijenta, koja se koristi samostalno ili u kombinaciji sa hijaluronskom kiselinom ili drugim svežim autolognim ćelijama iz masti ili koštane srži pacijenta. Ovi sveže pripremljeni koncentrati su sigurniji i imaju dugotrajnije efekte od tradicionalnih proizvoda za ćelijsku terapiju, ubrzavaju zarastanje i imaju dokazanu efikasnost u postupku starenja, nezi rana i mišićno-skeletnim patologijama.

ORTOPEDIJA/REUMATOLOGIJA – LEKARI:

 

Dr Draško Vasović – specijalista ortopedske hirurgije

✓ Dr Miroslav Tatić – specijalista ortopedske hirurgije

✓ Dr Bojana Knežević – specijalista interne medicine, subspecijalista reumatologije sa kliničkom imunologijom

Call Now ButtonPozovite nas