ORTOPEDIJA I REUMATOLOGIJA

 

Kod nas u POLIKLINICI PEKIĆ BGD možete da obavite preglede specijaliste ortopeda kao i pregled subspecijaliste reumatologije sa kliničkom imunologijom. Ako osećate tegobu ili imate oštećenje ili oboljenje zglobova, tetiva, ligamenata ili ste doživeli neku traumu ili povredu koštano-zglobno-mišićnih struktura, možete se obratiti nama i našem stručnom lekarskom timu za pomoć. Samo kod nas na jednom mestu možete uraditi i dijagnostički pregled (specijalistički i subspecijalistički pregledi, ultrazvuk mekih tkiva, laboratorijske analize). Kod nas dobijate i savetovanje vezano za medikamentozni tretman ili terapijsku intervenciju za sanaciju vašeg oštećenja ili oboljenja i povrede.

 

Posle obavljenog specijalističkog pregleda i procene lekara specijaliste na primer u slučaju nekih gonartroza, naš ortoped specijalista može da vam predloži neku od terapijskih intervencija davanja intraartikularnih injekcija, preparata hijaluronske kiseline u kuk ili koleno, ili možda intraartikularnih injekcija plazme koje su bogate trombocitima. U nekim drugim stanjima oboljenja naš lekar specijalista može vam predložiti intraartikularnu infiltraciju zgloba kortikosteroidom  takozvanu blokadu.

 

Ako možda bolujete od nekih od reumatoloških bolesti na pravom ste mestu jer kod nas u našoj poliklinici možete biti pregledani, dijagnostikovani, lečeni i praćeni od strane vrhunskog tima stručnjaka u ovoj oblasti, subspecijaliste reumatologije sa kliničkom imunologijom. Samo kod nas možete uraditi i celokupnu neophodnu laboratorijsku dijagnostiku i imunološku analizu i pretragu, sve na jednom mestu samo u POLIKLINICI PEKIĆ BGD.

ORTOPEDIJA/REUMATOLOGIJA – SPECIJALISTIČKI PREGLEDI I DIJAGNOSTIKA:

 

Pregled specijaliste ortopedske hirurgije

Pregled specijaliste interne medicine, subspecijaliste reumatologije sa kliničkom imunologijom

Ultrazvuk zglobova i mekih tkiva

Punkcija zgloba (artrocenteza)

Intraartikularna infiltracija zglobova kortikosteroidom takozvana blokada*

Periartikularna injekcija kortikosteroida u meko tkivo*

Intraartikularne injekcije preparata hijaluronske kiseline*

Intraartikularne injekcije preparata kolagena*

Intrartikularne injekcija plazme bogate trombocitima (PRP)*

PRP mekih tkiva (mišića, tetive)

Laboratorijske i imunološke analize

 

* Intraartikularne i periartikularne injekcije

 

U našoj POLIKLINICI PEKIĆ BGD apliciranje injekcije visoko specifičnih kolagena, hijalurona, kortikosteroida u zglob ramena, kolena ili kuka i drugih zglobova ili vanzglobnih struktura, ligamenata i tetiva, vrši se na osnovu mišljenja ortopeda i našeg stručnog tima lekara. Sve intervencije u našoj poliklinici se izvodi od strane ortopeda i stručnog tima, a mogu se aplikovati više puta u razmacima od nekoliko dana do nekoliko nedelja ili ako se radi o depo-preparatima, u period od 6 do 8 meseci. Injekcije se mogu aplikovati sa ili bez ultrazvučne kontrole tokom samog postupka u zavisnosti od indikacije i primenjenog preparata.

 

** PRP = plazma bogata trombocitima/CellularMatrix= PRP + hijaluron

 

U POLIKLINICI PEKIĆ BGD koristimo proizvode za autolognu regenerativnu medicinu na bazi sveže pripremljene plazme bogate trombocitima (koncentrata trombocita) iz sopstvene krvi pacijenta. Ona se koristi samostalno ili u kombinaciji sa hijaluronskom kiselinom ili drugim svežim autolognim ćelijama iz masti ili koštane srži pacijenta. Ovako sveže pripremljeni koncentrati su mnogo sigurniji i imaju dugotrajnije efekte od tradicionalnih proizvoda za ćelijsku terapiju. Oni ubrzavaju zarastanje i imaju dokazanu efikasnost u postupku starenja, nezi rana i mišićno-skeletnim patologijama.

Call Now ButtonPozovite nas