• Grčkoškolska 3, 21000 Novi Sad
  • Pon - Pet 08:00 - 20:00 // Sub 08:00 - 14:00

SVE NA JEDNOM MESTU

Bez čakanja i gužvi

STRUČNI TIM

Vrhunski lekari i osoblje

STALNE AKCIJE

Popusti na preglede i tretmane
Pozovite : 021/525-261

Anti aging tretmani koji se rade u zimskom periodu

Anti aging tretmani

Anti aging tretmani sačuvaće vašu prirodnu lepotu.

Zdrava koža i baršunast ten san su svih žena. Međutim, mali je broj onih koji se mogu pohvaliti ovakvim izgledom u kasnijem dobu. S godinama, naše telo, pa i koža stare. Čak i ako imamo dobru genetiku i koristimo vrhunske preparate za negu proces starenja ne možemo izbeći. Srećom, možemo ga usporiti pomoću odgovarajućih tretmana.

S obzirom da je zima na pragu, vreme je, da sa promenom garderobe, promenimo i navike u nezi kože. Stručnjaci savetuju da je ovo i pravi trenutak za tretmane lica i tela.

Anti aging tretmani duge tradicije

Iako su veoma popularna kozmetička procedura danas, hemijski pilinzi su se pojavili još u 19. veku. Naime, nemački dermatolog Paul Gerson Una je otkrio da kombinacija salicilne kiseline, rezorcina i trihlorsirćetne kiseline ima značaj efekat u lečenju pega i nepravilnosti na koži. Njegov rad su u narednim decenijama nastavili brojni naučnici tako da su klasifikovane supstance koje se koriste za ovu vrstu pilinga.

Anti aging tretmani

Hemijski piling predstavlja medicinsku proceduru kojom se na prirodan, nehirurški način regeneriše koža i stimuliše proizvodnja kolagena. Primenom određenih preparata vrši se kontrolisano skidanje slojeva kože u cilju njene regeneracije. Kao kranji rezultat, koža postaje svežija, zdravija i glatka, a ten ujednačen. Dugoročno gledano, poboljšava se kvalitet i struktura kože.

Pored lica, hemijski piling se može koristiti i na dekolteu, šakama, rukama i nogama. U zavisnosti od problema koji se tretira može biti površinski, srednje dubinski i dubinski piling.

Blagi se obično koristi kao tretman čišćenja i otklanjanja masnoća. Srednji se primenjuje za podmlađivanje kože, uklanjanje fleka, proširenih pora, smanjenje pigmentacije kože. Uspešno rešava i probleme sa mitiserima i aknama. Nije redak slučaj da čini osnovu za druge tretmane. Dubinski piling se koristi kod izraženih, dubokih bora. Zahvaljujući njemu moguće je izbrisati i do 10 godina sa lica.

Anti aging tretmani koji su promenili estetsku medicinu

Kada se pomenu anti aging tretmani mnogima je prva na pomisli mezoterapija. Ova savremena nehirurška metoda se zasniva na ubrizgavanju vitaminskih koktela i aktivnih supstanci u središnji deo kože. Odatle je dobila i naziv, jer na grčkom „mesos“ znači „srednji“, a „therapeia“ medicinski tretman.

Anti aging tretmani

Razvijena je sredinom 20. veka i prvobitno je korišćena za eliminisanje bola u sportskoj i fizikalnoj medicini, kao i u reumatologiji. Da bi vrlo brzo bili otkriveni blagotvorni efekti na kožu, te danas ima široku primenu u estetskoj medicini.

Mezoterapija je metoda podmlađivanja kože lica, vrata i dekoltea. Specijalnom kombinacijom preparata omogućeno je efikasno uklanjenje bora i zatezanje kože, tako da deluje kao botox. Istovremeno daje dublju hidrataciju i zaštitu koži.

Uspešno se koristi i za izbeljivanje fleka i otklanjanje otečenosti i tamnih kolutova oko očiju. Takođe, ovom procedurom se stimuliše rast nove kose i uklanjaju celulit i strije.

Najtraženiji anti aging tretmani u svetu

Istraživanja pokazuju da mikrodermoabrazija spada trenutno u 5 najtraženijih tretmana. Reč je o kontrolisanom mehaničkom pilingu kojim se otklanjanja površni sloj izumrlih ćelija epiderma. Na taj način se omogućava bolji prodor preparata koji kožu regenerišu, čiste, zatežu i vraćaju joj zdrav izgled.

Anti aging tretmani

Izvodi se dijamantskom sondom, te je poznat i kao dijamatski piling. Primenjuje se, pre svega, za smanjivanje proširenih pora, regulaciju masnoće kože, korekciju bora i ožiljaka.

Podarite svojoj koži najbolju negu, posetite polikliniku Pekić.

Hi, How Can We Help You?