• Grčkoškolska 3, 21000 Novi Sad
  • Pon - Pet 08:00 - 20:00 // Sub 08:00 - 14:00

SVE NA JEDNOM MESTU

Bez čakanja i gužvi

STRUČNI TIM

Vrhunski lekari i osoblje

STALNE AKCIJE

Popusti na preglede i tretmane
Pozovite : 021/525-261

Anticelulit tretmani – Triactive laser

Anticelulit tretmani

Anticelulit tretmani su najefikasnije sredstvo u borbi sa najvećim neprijateljem ženskog tela.

Iako se zbog loših navika celulit smatra produktom savremenom doba, zapravo je poznat više od 100 godina. Uočen je još početkom 20. veka i to zahvaljujući magazinu Vogue, koji je ovaj naziv prvi put upotrebio 1920. godine.

U početku, smatrano je da celulit dobijaju samo osobe sa prekomernom telesnom težinom. Međutim, nova istraživanja su pokazala da i osobe optimalne težine i dobre fizičke kondicije, pa i mršave mogu imati celulit.

Celulit je, pre svega, problem pripadnica lepšeg pola. Procenjuje se da se čak 90 odsto žena u svetu sa njim svakodnevno suočava.

Kako nastaje celulit?

Celulit predstavlja deformitet izazvan nagomilavanjem masnoće i toksina ispod kože. Telo ne može samostalno da ih izbaci, te se talože i vezuju za ćelije u potkožnom tkivu. Pri čemu dolazi do neravnomernog formiranja tako da se ispoljava u vidu naborane kože. Zbog toga se celulit popularno naziva „pomorandžina kora“,  a najčešće se javlja na butinama, bokovima, na stomaku, zadnjoj loži, oko kolena i nadlaktica.

Anticelulit tretmani

Kao glavni uzročnik ovog izraženog estetskog problema navodi se loš način života. Odnosno, ishrana bazirana na mastima i šećeru, nedovoljan dnevni unos tečnosti i izbegavanje fizičke aktivnosti.

Na pojavu celulita može uticati i genetika, hormonski disbalans koji je izazvan stresom, ali i previša uska odeća koja je napravljena od nekvalitetnog, sintetičkog materijala.

Celulit je zastupljen u 4 faze. Počev od vodenog koji je vidljiv samo pri dodiru, pa do fibroznog, koji je veoma izražen i tvrdog je oblika.

Kako nas je dolazak toplih dana podsetio da će leto vrlo brzo zakucati na vrata, vreme je da svoje telo pripremite za kratke haljine i kupaće kostime.

Koji su najbolji anticelulit tretmani?

Zahvaljujući napretku tehnologije i medicine laseri su našli široku primenu u estetskim intervencijama. Lasersko podmlađivanje, laserska epilacija tela, laserska lipoliza – samo su neki od najtraženijih, a poslednjih godina na ovom spisku našli su se i anticelulit tretmani.

Iako postoje brojni laseri na kojima se baziraju anticelulit tretmani, posebno se izdvaja Triactive. U pitanju je inovativni laser jedinstvenih karakteristika koji objedinjuje 3 tehnologije – ultrazvučnu, lasersku i radiofrekvetnu.

Kombinovanim, sinergijskim dejstvom ova 3 aktivna principa eliminiše se višak tečnosti i toksične supstance iz tela. Naima, ultrazvučna tehnologija vrši mobilizacija tkiva, smanjujući hiperplaziju i hipertrofiju retikularnih vlakana. Laserskom tehnologijom obavlja se drenaža, dok radiofrekvencija tonira opuštene delove tela i stimuliše aktivnost fibroblasta. Rezultat tretmana jeste glatka i zategnuta koža, bez celulita.

Kako deluje Triactive laser?

Prvi deo ovog anticelulit tretmana čini duboka laserska stimulacija. Putem laserskih dioda na kožu deluje svetlosna energija talasne dužine 808 nm koja podstiče arterijsku, vensku i limfnu mikrocirkulaciju i resetuje rastojanje između masnih ćelija i krvnih sudova. Istovremeno stimuliše sintezu elastičnih i kolagenih vlakana.

Anticelulit tretmani

Drugi deo obuhvata lokalizovani sistem hlađenja koji putem temperature od 18 stepeni Celzijusovih pojačava efekat otklanjanja viška tečenosti u tkivima, čime se smanjuje oticanje nogu.

Poslednji deo je dermalna masaža koja stimuliše procese limfne drenaže i vrši preoblikovanje masnih naslaga, poboljšavajući elastičnost kože i prirodnu proizvodnju kolagena.

Drage dame, dočekajte leto spremne, zakažite anticelulit tretman Triactive laserom u poliklinici Pekić.

 

Hi, How Can We Help You?