• Grčkoškolska 3, 21000 Novi Sad
  • Pon - Pet 08:00 - 20:00 // Sub 08:00 - 14:00

SVE NA JEDNOM MESTU

Bez čakanja i gužvi

STRUČNI TIM

Vrhunski lekari i osoblje

STALNE AKCIJE

Popusti na preglede i tretmane
Pozovite : 021/525-261

Korekcija podočnjaka hijaluronskim filerima

Korekcija podočnjaka hijaluronskim filerima

Korekcija podočnjaka hijaluronskim filerima predstavlja revolucionarno rešenje koje vas oslobađa hirurške intervencije.

Mladalački izgled podrazumeva zdravu, negovanu kožu, bez bora i tragova starenja. Međutim, ne treba zaboraviti da veliki uticaj u tome ima i predeo oko očiju. Naime, pojava tamnih kolutova oko očiju i kesica nimalo nije prijatna, jer narušava lepotu lica. Naročito ako se ima u vidu da ih često ne možete prekriti ni najkvalitetnijim make upom.

Nažalost, upravo je ova regija vodeći problem mnogih. Razlog za to leži u činjenici da u području oko očiju nema masnog tkiva, već samo splet malih krvnih sudova i limfnih žlezda. Zbog toga je koža znatno tanja nego na drugim delovima tela. Samim tim i osetljivija na prirodni proces starenja, ali i na loše životne navike.

Zašto nastaju podočnjaci?

Svakako, starenje je ključni pokretač nastanka podočnjaka, ali ne treba zanemariti ni druge uzročnike. Jedan od vodećih jeste dehidratacija. Nedostatak vlage u koži može da izazove upalost očiju i udubljene podočnjake. Ovaj problem je obično privremenog karaktera.

Genetika, takođe, igra važnu ulogu. Mada u većini slučajeva podočnjaci su posledica loših životnih navika. Nedovoljno sna, loša ishrana, alkohol i stalni boravak u zatvorenim prostorijama dovode do nedostatka kiseonika u krvi. Dok pušenje negativno deluje na kožu, ubrzavajući degradaciju kolagena, te kod mnogih pušača oči izgledaju blago upale sa tamnim kolutovima ispod.

Upotreba agresivnih preparata za održavanje higijene lica i teške šminke, kao i prekomerno izglaganje sunčevim zracima može da dovedo do problema, pa i da pojača već postojeće podočnjake. Nagli gubitak težine utiče na gubitak masti u koži lica, tako da krvni sudovi u predelu oko očiju postaju vidljiviji, što za rezultat ima stvaranje tamnih podočnjaka.

Korekcija podočnjaka hijaluronskim filerima

Srećom, savremena medicina i kozmetologija su razvile niz nehirurških estetskih intervencija. Jedna od njih je i korekcija podočnjaka hijaluronskim filerima.

Kada se koriste hijaluronski fileri za podočnjake?

Najčešća asocija na hijaluronske filere jesu anti aging tretmani. Iako su postali zlatni standard na tom polju, zapravo, imaju široko dejstvo. Koriste se za korekciju usana, jagodica, brade i obraza. Zatim, za konturisanje lica, hidriranje kože, a sve veću primenu imaju i na nežnom predelu oko očiju.

Korekcija podočnjaka hijaluronskim filerima podrazumeva popunjavanje područja ispod očiju i zaglađivanje regije između donjeg kapka i obraza tako da se vraća prirodni volumen u toj regiji. Efikasni su i u otklanjanju tamnih kolutova, kao i znakova umora hidriranjem kože, poboljšanjem cirkulacije krvi i limfe u predelu oka.

Osnovni sastojak filera je hijaluronska kiselina. U pitanju je prirodni sastojak koji se nalazi u telu čoveka, a ima sposobnost da hidrira kožu, da vezuje ćelije i da učestvuje u prenosu hranljivih materija kroz kožu. Zahvaljujući ovoj ulozi hijaluronske kiseline, fileri imaju moć da vezuju vodu i podstiču proizvodnju kolagena, te na taj način vraćaju svežinu, tonus i zategnutost regiji oko očiju.

Kako izgleda korekcija podočnjaka hijaluronskim filerima

Korekcija podočnjaka hijaluronskim filerima je potpuno bezbedna i bezbolna procedura. Pre same intervencije područje oko očiju se čisti kako bi se sprečila potencijalna infekcija. Nakon toga se nanosi lokalni anestetik, koji otklanja prisustvo bola i nelagode. Ujedno, umanjuje pojavu modrica na mestima ubrizgavanja.

Korekcija podočnjaka hijaluronskim filerima

Nakon delovanje anestetika, upotrebom tanke, specijalno dizajnirane, iglice ubrizgava se hijaluronski filere Prilikom ubrizgavanja igla se polako povlači kako bi se filer ravnomerno ubrizgao, a potom se područje ispod oka blago masira da bi se rasporedio pravilno. Za ubrizgavanje u ovoj regiji može se koristiti i kanila, tj. tupa igla.

Rezultati korekcije su vidljivi odmah, a oporavak nije potreban. Predviđeno je da postignuti efekat traje 12 meseci. S obzirom da je predeo oko očiju slabo prokrvljen može trajati i znatno duže, do 16 meseci. Nakon toga se tretman mora ponoviti.

Ukoliko ne želite da se podvrgnete operaciji donjih kapaka, zakažite tretman hijaluronskim filerima u poliklinici Pekić.

Hi, How Can We Help You?