• Grčkoškolska 3, 21000 Novi Sad
  • Pon - Pet 08:00 - 20:00 // Sub 08:00 - 14:00

SVE NA JEDNOM MESTU

Bez čakanja i gužvi

STRUČNI TIM

Vrhunski lekari i osoblje

STALNE AKCIJE

Popusti na preglede i tretmane
Pozovite : 021/525-261

Labioplastika – Korekcija intimnog područja

Labioplastika

Labioplastika predstavlja hiruršku intervenciju kojom se vrši korekcija (skraćivanje) i/ili zatezanje i oblikovanje malih usana vagine.

Iako je labioplastika nedavno privukla pažnju, nije reč o potpuno novoj proceduri. Ona se izdvodi već decenijama. Prvi put se pominje u Evropskom časopisu za akušerstvo i ginekologiju 1978. godine pod nazivom „Benigno povećanje malih usana“. Šest godina kasnije dat je detaljniji opis. Da bi 1996. godine dr David Matlock postavio temelje današnjeg izvođenja procedure.

Ipak, tek početkom 21. veka labioplastika, baš kao i vaginoplastika, su naišle na veće interesovanje. Posebno nakon što je Američki koledž akušera i ginekologa objavio dugoročne koristi ovih intervencija.

S obzirom da istraživanja pokazuju da bi se oko 40 odsto žena u svetu podvrglo nekoj vrsti vaginalnog podmlađivanja poliklinika Pekić vam otkriva sve što treba da znate o labioplastici.

Kada se izvodi labioplastika?

Labioplastika spada, pre svega, u estetske intervencije. Što znači da se najčešće izvodi zbog nezadovoljstva izgledom intimnog dela tela. Naime, hipertrofične male stidne usne mogu biti urođene ili stečene, kao posledica starenja i trudnoće.

Labioplastika

U većini slučajeva problem se javlja nakon porođaja kada se dešavaju promene u veličini i dužini stidnih usmina. Imajući ovo u vidu ne čudi što je labioplastika, uz abdominoplastiku (zatezanje stomaka), najtraženija estetska operacija žena nakon trudnoće.

Pored narušene estetike, pa i osećaja stida jer se često naziru pri nošenju uske odeće, hipertrofične male stidne usne dovode i do određenih funkcionalnih smetnji. Bolni seksualni odnosi i otežano održavanje lične higijene su vodeći. Dok učestale iritacije, hronična upala, svrab i suvoća intimne regije, pa i otok stidnih usana su česti zdravstveni problemi žena sa ovim usminama.

Kako se izvodi labioplastika?

Procedura se izvodi na 2 načina.

„Strip“ ili „Trim“ metoda se zasniva na podrezivanju ivica malih usana u vidu trakica. Na taj način se pored korekcije veličine otklanjanju i tamnije pigmentovane ivice, te se postiže mladalački i ružičast izgled. Nažalost, nakon ove intervencije može da ostane vidljiv ožiljak.

Moderniji pristup jeste „Wedge“ ili „V“ tehnika koja podrazumeva odsecanje viška tkiva usana i spajanje ivica u dva sloja. Ova metoda daje prirodniji izgled i teksturu malih usana. Takođe, skraćeno je vreme zarastanja.

Labioplastika

Izbor metode određuje hirurg zavisno od stanja i građe stidnih usana pacijentkinje. Bez obzira na način kako se izvodi postignuti rezultati su trajni.

Priprema za operaciju i postoperativni tok

Nakon pregleda hirurga i razgovora kojim se stiče uvid ne samo u željeni izgled pacijentkinje, već i u zdravstveno stanje, pa i životne navike, potrebno je obaviti laboratorijske analize, pregled kardiologa i anesteziologa.

U prvim danima posle operacije mogu se javiti otok i blagi bol, te je neophodno mirovanje, stavljanje obloga i nošenje šire garderobe. Ukoliko je potrebno, po savetu lekara uzimaju se lekovi protiv bolova.

Nakon prve nedelje moguće je vratiti se svakodnevnom životu, ali vežbanje, seksualne odnose i druge teške fizičke aktivnosti treba izbegavati još 4 do 6 nedelja.

Drage dame, ukoliko niste zadovoljne ovim delom svoje intimne regije zakažite pregled u poliklinici Dr Pekić. Sačekaće vas vrhunski tim lekara u kojem je osam specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije i jedan ginekolog, najmodernija oprema, kao i povoljnije cene u odnosu na prestonicu. Čak i ako odlučite da se zaputite u Novi Sad na proceduru labioplastike budite sigurne da ćete za kompletni zahvat izdvojiti manje novca.

 

Hi, How Can We Help You?