• Grčkoškolska 3, 21000 Novi Sad
  • Pon - Pet 08:00 - 20:00 // Sub 08:00 - 14:00

SVE NA JEDNOM MESTU

Bez čakanja i gužvi

STRUČNI TIM

Vrhunski lekari i osoblje

STALNE AKCIJE

Popusti na preglede i tretmane
Pozovite : 021/525-261

Laserska epilacija intimne regije

Laserska epilacija intimne regije

Laserska epilacija intimne regije je najbolji način da se zauvek rešite neželjenih dlačica sa ovog dela tela.

Održavanje bikini zone urednom može biti prilično frustrirajuće, posebno tokom leta kada je sezona kupaćih kostima. Bez obzira da li redovno odlazite na depilaciju voskom ili gotovo svakog dana koristite brijač nemoguće je postići besprekoran, gladak izgled kože i osećaj mekoće koji želite.

Dodatni problem stvara činjenica da je ovaj deo tela veoma osetljiv, te otklanjanje dlačice zahteva više pažnje nego na drugim delovima tela. Zbog toga sve više žena bira tretman laserske epilacije.

Šta podrazumeva laserska epilacija intimne regije?

Sigurni smo da su sve dame čule za lasersko otklanjenje dlaka. Međutim, mnoge koje se odluče da taj tretman primene na intimnoj zoni ne znaju šta on podrazumeva. U osnovi postoje 2 procedure – brazilski tretman laserskog uklanjanja dlaka i tretman laserskog uklanjanja dlaka u bikini liniji.

Baš kao što naziv kaže, bikini tretman je vezan za otklanjanje dlaka do dela koji pokriva prosečni bikini. Odnosno, dlaka koje se nalaze direktno izvan donjeg veša, na vrhovima butina i unutrašnjoj strani butina. Tipična sesija laserskog uklanjanja dlaka u bikini zoni pokriva oko 5 cm kože iznad linije gaćica. Na taj način je osigurano da vaša vidljiva koža iznad gaćica izgleda besprekorno.

Brazilski tretmani pokriva mnogo više kože. Njime se, zapravo, otklanja 99 odsto svih dlačica intimne regije, zajedno sa perianalnim i labia područjem.

Kako se izvodi laserska epilacija intimne regije?

Laserska epilacija tela, uključujući i intimni deo, se zasniva na primeni svetlosnog zraka određene talasne dužine koji deluje ciljano na folikul dlake. Pigment iz dlake upija ovaj zrak i pretvara ga u toplotu koja se prenosi na zidove i folikul dlake. Na taj način se oštećuje koren dlake, te je onemogućeno njegovo funkcionisanje, tj. gubi se sposobnost ponovnog rasta dlake.

Laserska epilacija intimne regije

Da bi laser mogao da deluje dlaka mora biti u aktivnoj fazi rasta. S obzirom da dlake na telu ne rastu istovremeno neophodno je više tretmana kako bi se otklonile sve dlake sa intimne regije. Obično se savetuje 6 do 8 sesija, u razmaku od 4 do 6 nedelja. Već nakon prvog tretmana uspešno se otklanja do 30 odsto dlaka. Vremenom, dlačice se sve više razređuju, a koža postaje mekša.

Koje su prednosti laserske epilacije intimne regije?

Za razliku od drugih metoda, laserska epilacija intimne regije predstavlja trajno uklanjanje dlačica. Što znači da više ne morate razmišljati o pripremi pred letovanje, jer će vam kupaći savršeno stajati u svakom trenutku, čak i u toku zime kada odlučite da odete na bazen.

Ono što posebno brine žene jeste bezbednost. Laserska tehnologija kod ove metode utiče samo na površinske slojeve vaše kože, prodirući nekoliko milimetara do folikula dlake, te ne postoji opasnost da povredi dublje slojeve, niti da ima bilo kakav uticaj na bilo koji od vaših organa. Eliminisan je i rizik od oštećenja okolne kože, jer je laser veoma precizan i ciljano deluje samo na dlaku. Takođe, ne postoji rizik od nastanka uraslih dlačica, opekotina, iritacije i osipa. Ovi negativni efekti su česti pratioci depilacije i brijanja dlaka, a posebno u letnjim mesecima, te se za tretman laserom možete odlučiti i pred letovanje.

Kako se procedura zasniva isključivo na dejstvu laserskog zraka, bez upotrebe drugih preparata, laserska epilacija intimne regije je efikasna na svakoj boji koži i svakom tipu kože, čak i na veoma osetljivoj, sklonoj alergijama.

Laserska epilacija intimne regije

Dočekajte spremne leto, zakažite lasersku epilaciju intimne regije u polklinici Pekić.

 

Hi, How Can We Help You?