• Grčkoškolska 3, 21000 Novi Sad
  • Pon - Pet 08:00 - 20:00 // Sub 08:00 - 14:00

SVE NA JEDNOM MESTU

Bez čakanja i gužvi

STRUČNI TIM

Vrhunski lekari i osoblje

STALNE AKCIJE

Popusti na preglede i tretmane
Pozovite : 021/525-261

Laserska epilacija nogu i prepona – Iskoristite specijalnu novogodošnju promociju!

Laserska epilacija nogu i prepona oslobodiće vas dosadnih dlačica.

Verovali ili ne, problem maljavosti mučio je pripadnice lepšeg pola od davnina. Žene širom sveta su na razne načine otklanjale uporne dlake sa svog tela. U starom Rimu za to su koristile specijalnu pastu napravljenu od zmijskog otrova i krvi slepog miša. Dok su Egipćanke upotrebljavale šećernu pastu koja se sastojala od ulja, ušećerenog meda, limunovog soka i mlevene ptičije kosti.

Krajem 18. veka francuski berberin Žan Žak Pere napravio je prvi brijač. Iako je bio namenjen muškarcima, ubrzo su počele da ga koriste i žene. Činilo se da su konačno našle rešenje za pitanje dlaka. Međutim, one su se pojavljivale već nakon par dana.

Razvoj kozmetologije i estetske medicine u 20. veku doneo je nove metode za otklanjanje dlaka. Najefikasnija među njima je laserska epilacija tela.

S obzirom da žene najviše pažnje posvećuju otklanjanju dlaka sa nogu i prepona poliklinika Pekić vam otkriva zašto je epilacija laserom najbolji izbor za ovaj deo tela.

Koje prednosti pruža laserska epilacija nogu i prepona?

Glavna prednost leserske epilacije nogu i prepona jeste dužina efekta tretmana. U pitanju je trajno uklanjanje dlačica, što je nemoguće postići nijednim drugim tretmanom.

Laserska epilacija nogu i prepona

Žene dobro znaju da brijanjem dlaka već za dva dana koža gubi glatkoću. Dok razne depil kreme, šećerna pasta i vosak za depilaciju obećavaju učinak nekoliko nedelja. Ne samo da ćete morati vrlo brzo da izdvojite vreme da ponovo otklonite dlake sa tela, već i novac za to.

Dugoročno gledano, laserska epilacija nogu i prepona predstavlja pristupačniju opciju, a efekat koji daje je nemerljiv. Osećaj glatkoće pod prstima i mekoću baršunaste kože imaćete tokom cele godine. Nema potrebe da odlazite u kozmetički salon pred letnju sezonu. Čak i ako iznenada odlučite zimi da odete na bazen ili u spa centar ne morate da brinete. Vaše noge i prepone biće odmah spremne za bikini.

Pored trajnosti dejstva, još jedna važna prednost je eliminisanje rizika pojave urasle dlake. Naime, laserskom epilacijom se vrši otklanjanje folikula dlake, te ne postoji mogućnost da se razvije upalna infekcija, kao kod drugih tretmana. Samim tim, nestaje i problem tamnih fleka i ožiljaka koje su čest pratilac posebno u regiji prepona.

Da li je potrebna priprema za lasersku epilacija nogu i prepona?

Priprema za tretman nije zahtevna. Neophodno je dve nedelje pre tretmana da izbegavate sunčanje, uključujući i odlazak u solarijum. Nije preporučljivo ni samopotamnjivanje kože u kućnim uslovima ili airbrush.

Ukoliko koristite određene lekove koji su fotosenzitivni morate prestati da ih uzimate 10 dana ranije. U istom periodu ne smete raditi ni piling kože.

Četiri do pet sedmica pre zakaznog termina možete uraditi depilaciju. Nakon toga dozvoljeno je samo brijanje.

Dan pre tretmana trebate pažljivo da obrijete dlake sa nogu i prepona. Nikako to nemojte činiti neposredno pre, jer može doći do iritacije.

Laserska epilacija nogu i prepona u poliklinici Pekić

Poliklinika Pekić je poznata ne samo po vrhunskim stručnjacima, već i po najsavremenijoj opremi koja se koristi za estetske intervencije i tretmane.

Lumenis LightSheer laser, koji se koristi za epilaciju, predstavlja model poslednje generacije. Ovaj diodni laser daje koherentne zrake talasne dužine od 805 nm i 1060 nm. Zrak se emituje kroz specijalnu sonde tako da ciljano pogađa pigment dlake. Nastala toplota se prenosi na folikul dlake, te dolazi do njegovog uništavanja.

Za razliku od drugih lasera, Lumenis LightSheer poseduje naprednu tehnologiju. „Hight speed“ vakuum tehnologija obezbeđuje maksimalno delovanje na dlakama svih boja. Takođe, na svim tipovima kože. Zahvaljujući ovoj opciji čitava procedura je ubrzana za čak 75 odsto. To znači da tretiranje nogu i prepona traje i do 4 puta kraće nego kod primene drugih vrsta diodnih lasera.

Lumenis LightSheer se može pohvaliti i ChillTip tehnologijom. Ona vrši konstantno hlađenje kože, te nije potreban anestetik za bol. Na taj način izbegnuta su oštećenja i svi drugi negativni efekti.

Laserska epilacija nogu i prepona

Drage dame, zakoračite u novu godinu sa savršeno glatkim nogama. Samo za vas poliklinika Pekić je pripremila paket laserske epilacije nogu i prepona po sniženoj ceni. Akcija traje do kraja decembra, zato na vreme zakažite svoj termin.

 

 

Hi, How Can We Help You?