• Grčkoškolska 3, 21000 Novi Sad
  • Pon - Pet 08:00 - 20:00 // Sub 08:00 - 14:00

SVE NA JEDNOM MESTU

Bez čakanja i gužvi

STRUČNI TIM

Vrhunski lekari i osoblje

STALNE AKCIJE

Popusti na preglede i tretmane
Pozovite : 021/525-261

Lasersko zatezanje lica

Lasersko zatezanje lica

Lasersko zatezanje lica je jedan od najtraženijih anti aging tretmana širom sveta.

Lice je najlepši deo ljudskog tela. Nažalost, spada i u najosetljiviji. Razlog za to leži u činjenici da je koža lica konstantno izložena negativnim vremenski prilikama, zagađenju iz vazduha, sunčevom zračenju, duvanskom dimu u zatvorenim prostorijama i mnogim drugim spoljašnjim uticajima. Na nju deluju i unutrašnji faktori. Stres, nedovoljno sna i loša ishrana samo su neki od njih.

Svi ovi negativni faktori dovode do prevremenog starenja. Čak i upotreba kvalitetnih krema za svakodnevnu negu ne može da zaustavi proces starenja. Da biste vratile koži svežinu, sjaj i zategnutost neophodna je pomoć profesionalnih metoda.

Iako postoje različite nehirurške estetske intervencije svojom efikasnošću se izdvaja lasersko zatezanje lica.

Kada je potrebno lasersko zatezanje lica?

Tokom godina proizvodnja kolagena se smanjuje. Kako ovaj protein ima ključnu ulogu za čvrstu, blistavu kožu, dolazi do pojave sitnih linija, a zatim i dubljih bora i kesa ispod očiju. Vremenom, lice gubi na volumenu, a elastičnost kože opada, te je neophodno zatezanje opuštenih regija.

Lasersko zatezanje lica

Zahvaljujući upotrebi lasera omogućeno je ne samo zatezanje kože, već i otklanjaje bora i kesica oko očiju. Naime, njegovom primenom popravlja se kvalitet same kože, njena hidratacija, te se opravdano naziva nehirurškim face lifting-om.

S obzirom da se može primenjivati i na predeo oko očiju, pri čemu ima učinkovitost do 40 odsto u smanjivanju masnih jastučića ispod donjeg kapka i dubljih bora smejalica, predstavlja alternativu operaciji kapaka.

Kako se izvodi lasersko zatezanje lica?

Lasersko zatezanje lica je neinvanzivan tretman koji ne zahteva opštu anesteziju, te se odmah možete vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Izvodi se pomoću lasera, koji ciljano deluje na problematični deo kože, dok netretirana područja ostaju nepromenjena.

Preko male sonde, laser ispušta talase određene talasne dužine. Svetlosna energija se pretvara u toplotu koja deluje na tkivo ispod kože, ostavljajući površinu lica netaknutom. Precizno zagrevanje kože stimuliše elastična vlakna u koži i podstiče proizvodnju elastina i kolagena. Na taj način koža se zateže kožu i dobija blistavost i svežinu.

Sa razvojem tehnike i tehnologije, napredovali su i laseri koji se koriste za zatezanje lica. Njihov napredak bio je usmeren, pre svega, na povećanje dubine delovanja, smanjenje neželjenih efekata tretmana i postizanje vidljivih efekata korišćenjem manje snage.

Zahvaljujući tome lasersko zatezanje lica danas se izvodi najsavremenijim uređajima koji uspešno tretiraju svaku regiju na koži.

Kada su vidljivi efekti tretmana?

Prvi efekti tretmana vidljivi su u narednim danima. Ipak, za maksimalne rezultate potrebno je vreme. Obično se preporučuje serija od 3 do 6 tretmana u razmaku od 2 do 3 nedelje. Naravno, čitav proces zavisi i od stanja kože samog klijenta i regije koja se tretira.

Lasersko zatezanje lica

Brži efekat se postiže kada se lasersko zatezanje lica kombinuje sa drugim tretmanima, kao što je botox, mezoterapija, PRP.

Za očuvanje zategnute, blistave kože, neophodno je jednom u toku godine obaviti jedan tretman zatezanja kako bi se kontinuirano stimulisala proizvodnja kolagena.

Ukoliko je vaša koža izgubila tonus, elastičnost i sjaj, pravi trenutak da zakažete laserski tretman lica u poliklinici Pekić.

 

 

Hi, How Can We Help You?