• Grčkoškolska 3, 21000 Novi Sad
  • Pon - Pet 08:00 - 20:00 // Sub 08:00 - 14:00

SVE NA JEDNOM MESTU

Bez čakanja i gužvi

STRUČNI TIM

Vrhunski lekari i osoblje

STALNE AKCIJE

Popusti na preglede i tretmane
Pozovite : 021/525-261

Mezoterapija – Za savršeno negovanu i podmlađenu kožu!

Mezoterapija

Mezoterapija predstavlja medicinski, nehirurški anti aging tretman koji ima za cilj vraćanje svežine i mladolikog izgleda.

Naziv potiče od grčkih reči „mesos“, što znači srednji i „therapeia“, odnosno medicinski tretman. Upravo samo ime ukazuje na tretiranu regiju. Naime, mezoterapijom se vrši ubrizgavanje aktivnih sastojaka u središnji deo kože.

S obzirom da se svrstava u top pet estetskih tretmana poliklinika Pekić vam otkriva sve što treba da znate o mezoterapiji.

Kada je razvijena mezoterapija?

Mezoterapija je savremen estetski tretman. Međutim, njena istorija je znatno duža. Razvio ju je sredinom 20. veka francuski doktor Michael Pistor. Šest godina kasnije svoju proceduru opisao je kao „malo, razrađeno i u pravo mesto“.

Učinak mezoterapije je vrlo brzo prepoznat među naučnicima. Zbog toga je French Académie Nationale de Médecine 1987. godine tretman uvrstio u specijalnu granu. Kao zvanično priznata procedura, mezoterapija se našla na spisku medicinskih procedura finansiranih od strane zdravstvenog fonda Francuske.

Prvobitno je korišćena za eliminisanje bola u sportskoj i fizikalnoj medicini. Zatim za lečenje degenerativnih oboljenja u reumatologiji. Dok poslednje decenije najvažniju primenu ima u estetskoj medicini.

Kome je namenjena mezoterapija?

Mezoterapija se zasniva na ubrizgavaju koktela u središnji deo kože. Ovi kokteli se sastoje od aminokiselina, vitamina i hijaluronske kiseline. Kako supstance iz krema i preparata koje svakodnevno koristimo ne mogu da prodru u mezoderm, to znači da tretman ne rešava samo kožni problem, već i dubinski hrani kožu iznutra. Upravo u tome je glavna razlika u odnosu na botox i hijaluronske filere.

Mezoterapija

Aminokiseline i vitamini daju koži visoku moć regeneracije, obezbeđujući produkciju aktivnih sastojaka odgovornih za svežinu lica. Hijaluronska kiselina vezuje vodu u tkivu, te vrši dodatno hidriranje kože. Samim tim daje joj punoću. Takođe, mezokokteli aktiviraju ćelije fibroblaste koje su zadužene za stvaranje kolagena. Na taj način dolazi do boljeg tonusa i koža postaje čvršća i sjajnija.

Mezoterapija je, pre svega, namenjena za otklanjanje bora i zatezanje kože. Koristi se i za sužavanje pora, poboljšavanje teksture i elastičnosti kože. Zatim, za otečenost oko očiju i tamne kolutove.  Uspešno rešava problem akni, ožiljaka i hiperpigmentacije.

Iako se izvodi najčešće na licu može se primenjivati na drugim delovima tela za uklanjanje strija i celulita. Dok na glavi stimuliše rast nove kose.

Oporavak nakon tretmana

Mezoterapija je potpuno bezbolna procedura. Izvodi se pomoću veoma tankih iglica. Pri čemu se prethodno nanosi lokalni anestetik.

Zavisno od problema koji treba rešiti i tretirane regije primenjuje se odgovarajuća kombinacija sastojaka u koktelu. Samim tim je i broj potrebnih sesija različit. Obično se radi u ciklusima, 3 do 5 tretmana koji se izvode na 10-ak dana. Nakon toga se preporučuje održavanje na par meseci.

Period oporavka zavisi od regenerativnih sposobnosti organizma. Najčešće se kreće 3 do 7 dana. Naravno, neophodno je da se pridržavate saveta lekara. Preporučuje se izbegavanje vrućih kupki, sauna, bazena, kao i izlaganje suncu.

Mezoterapija

Imajte u vidu da je mezoterapija bezbedna procedura samo ako je izvodi licencirani lekar koji je prošao potrebnu obuku. Zato poverite svoju kožu stručnjacima poliklinike Pekić. Naš tim čine i lekari specijalisti dermatovenerologije sa višegodišnjim iskustvom u polju estetskih tretmana.

 

Hi, How Can We Help You?