• Grčkoškolska 3, 21000 Novi Sad
  • Pon - Pet 08:00 - 20:00 // Sub 08:00 - 14:00

SVE NA JEDNOM MESTU

Bez čakanja i gužvi

STRUČNI TIM

Vrhunski lekari i osoblje

STALNE AKCIJE

Popusti na preglede i tretmane
Pozovite : 021/525-261

PRP vagine

PRP vagine

PRP vagine je najsavremeniji tretman u ginekologiji koji ima za cilj vraćenje vagine i okolnog potpornog tkiva u njihovo prvobitno anatomsko i funkcionalno stanje.

Vagina je elastični mišićni organ koji čini reproduktini sistem kod žena. Ima oblik cevi čija je unutrašnjost obložena mekom, savitljivom sluzokožom. Na sluzokoži se nalaze nervni završeci koji omogućavaju čulo dodira. Dok su zidovi naborani, omogućavajući širenje pri seksualnom odnosu i porođaju.

Glavna funckija vagine je stvaranje sredine za opstanak sperme. Takođe, predstavlja kanal kroz koji izlazi novorđenče prilikom porođaja, kao i izlazni put menstrualne krvi iz organizma.

S obzirom da telo čoveka tokom godina stari, promene se odražavaju na svakom delu, pa i na vagini. Suvoća, slabost, gubitak elastičnosti, svrab, učestalo mokrenje – samo su neki od problema sa kojim se susreću žene širom sveta.

Srećom, razvoj nauke i tehnologije doveo je do uvođenja novih metoda u ginekologiji kojim se vrši podmlađivanje, regeneracija i revitalizacija tkiva. Upravo je PRP vagine jedan od njih.

Šta je PRP vagine?

PRP vagine predstavlja proces ubrizgavanja sopstvene plazme obogaćene trombocitima u predeo intimne regije, tačnije u vaginu i velike usne. Sam naziv ukazuje na prirodu tretmana. Naime, ime čini skraćenica od engleskih reči – „platelet“, što znači „trombocit“, „rich“, tj. „obogaćeno“ i plasma koja označava tečni deo krvi.

PRP vagineTrombociti sadrže brojne faktore rasta i bioaktivne proteine koji utiču na rast i obnovu ćelija, te se duži niz godina koriste u medicini za zarastanja rana i smanjivanja ožiljaka. Jedan su od najtraženijih anti aging tretmana u kozmetologiji koji se primenjuje za pomlađivanje lica, vrata, dekoltea i šaka i poboljšanje izgleda i kvalitete kože. Dok su poslednjih godina našli primenu i u ginekologiji tako da njihovim ubrizgavanjem podstiče se stvaranje novog kolagena i krvnih sudova, kao i obnavljanje i poboljšanje oštećene kože. Na taj način se usporava starenje u ovoj regiji i otklanjaju tegobe.

Kome je namenjen tretman PRP vagine?

S godinama seksualna želja žena se smanjuje, a suvoća vagine postaje izraženija. Istraživanja pokazuju da se sa ovim promenama suočavaju žene već ulaskom u 4. deceniju, a više od 40 odsto njih oseća neku nelagodu, pa i bol, prilikom polnih odnosa.

Kao posledica rastezanja vagine prilikom porođaja dolazi i do gubitka užitka pri odnosu, uključujući i izostanak orgazma. Dok se u kasnijim godinama, ulaskom u menopauzu, može javiti i nevoljno oticanja mokraće prilikom kašljanja, smejanja ili nošenja tereta.

Ove probleme uspešno rešava PRP tretman. Preporučuje se i ženama koje pate od čestih upala, lichen sclerosum-a (kožnog autoimunog obolenja spoljnih genitalija), kao i onima koje imaju ožiljak nakon epiziotomije.

Zašto izabrati PRP vagine?

Najveća prednost PRP tretmana je najviši nivo bezbednosti. Kako se koristi krv pacijentkinje iz koje se centrifugiranjem izdvaja plazma obogaćena trombocitima, ne postoji rizik od infekcija i bilo kakvih komplikacija.

PRP vagine

Nije potrebna nikakva priprema za tretman, niti poseban oporavak, te se pacijentkinja odmah nakon intervencije može vratiti svakodnevnim aktivnostima. Ipak, savetuje se uzdržavanja od seksualnih odnosa i izbegavanje težih fizičkih aktivnosti naredne 2 nedelje.

Poboljšanja su vidljiva već nakon prvog tretmana. Mada se, za pun efekat, preporučuju 3 sesije sa razmakom od 2 do 3 meseca.

Drage dame, ukoliko imate problema u intimnoj regiji zakažite PRP vagine u poliklinici Dr Pekić. Kod nas možete obaviti i hirurške intervencije –labioplastiku i vaginoplastiku po povoljnijim cenama u odnosu na prestonicu.

Hi, How Can We Help You?