• Grčkoškolska 3, 21000 Novi Sad
  • Pon - Pet 08:00 - 20:00 // Sub 08:00 - 14:00

SVE NA JEDNOM MESTU

Bez čakanja i gužvi

STRUČNI TIM

Vrhunski lekari i osoblje

STALNE AKCIJE

Popusti na preglede i tretmane
Pozovite : 021/525-261

Revitalizacija ostarelih delova intimne regije hijaluronskim filerima

Revitalitacija ostarelih delova intimne regije hijaluronskim filerima

Revitalizacija ostarelih delova intimne regije hijaluronskim filerima nalazi se na listi top pet estetskih procedura za žene.

Lepa, zdrava koža i mladalački izgled san su svih dama. Nažalost, ma koliko vodile računa o nezi i imale odličnu genetiku, starenje ne možemo da izbegnemo. U pitanju je prirodni proces sa kojim se svi moramo suočiti pre ili kasnije.

Žene najčešće primećuju prve znake starenja na licu. Pojava tankih linija oko usana, očiju i na čelu, koje se vremenom produbljuju jasni su pokazatelj da koža polako gubi sjaj i elastičnost.

Međutim, proces starenje se odigrava na nivou celokupnog organizma. To znači da su njime pogođene i druge oblasti vašeg tela, uključujući vaginu i spoljašnje genitalije. Zbog toga je kozmetologija napredovala i na ovom polju, donoseći niz nehirurških tretmana za revitalizaciju intimne regije. Jedan od najnovijih jeste upotreba hijaluronskih filera.

Kada se radi revitalizacija ostarelih delova intimne regije hijaluronskim filerima?

Revitalizacija ostarelih delova intimne regije hijaluronskim filerima predstavlja estetsku intervenciju kojom se velike usmine i vagina vraćaju u prvobitno stanje, tj. u ranije dimenzije.

Tokom godina, a naročito nakon ulaska u menopauzu, postepeno se smanjuje proizvodnja estrogena i kolagena. Zbog toga koža gubi elastičnost. U intimnoj regiji dolazi do gubitka tonusa, te se razvija hipotrofija vagine.

Revitalitacija ostarelih delova intimne regije hijaluronskim filerima

Uvećanje malih (unutrašnjih) usana vagine mnoge žene vide kao veliki estetski problem, te dolazi do gubitka samopouzdanja i osećaja nezadovoljstva u intimnim odnosima. Pored estetike narušena je i funkcionalnost. Suvoća vagine, bol tokom seksualnog odnosa, svrab, nelagodnost – samo su neki od problema koju mogu nastati. Obično ih prate i problemi pri mokrenju, kao i česte infekcije intimne regije.

Starenje nije jedini indikator za revitalitaciju intimne regija. Pritisak koji pri porođaju trpi vagina, takođe, može promeniti njen izgled. Naime, pri porođaju dolazi do rastezanja vaginalnog ulaza i zidova vagine. Kao posledica može se javiti atrofija, te velike usmine deluju omlitavelo i ispumpano.

Srećom, sve ove probleme može da reši tretman podmlađivanja, regeneracije i revitalizacije. Rezultat je ne samo estetski lepši i mlađi izgled intimne regije, već i kvalitetniji seksualni život.

Kako se izvodi revitalizacija ostarelih delova intimne regije hijaluronskim filerima?

Hijaluronska kiselina je sastavni deo kože. Nalazi se i u pupčanoj vrpci, očima, zglobovima, sinovijalnoj tečnosti… Može da apsorbuje 1.000 puta svoju težinu u vodi. Zahvaljujući ovoj sposobnosti njena glavna funkcija je održavanje vlažnosti, mekoće i tonusa. Što je osnova očuvanja elastičnosti i mladalačkog izgleda.

Upravo na hijaluronskoj kiselini baziraju se fileri koji dolaze u vidu biorazgradivih, konzistentnih gelova. Njihovim ubrizgavanjem stimulišu se fibroblaste, ćelija za proizvodnju kolagena, na veću aktivnost. Samim tim dolazi do podsticanja prirodnog stvaranja veće količine kolagena.

Priprema za revitalitaciju intimne regije nije potrebna. Dok je sama procedura brza i jednostavna. Pre ubrizgavanja filera nanosi se anestetik (u vidu krema ili injekciono). Na taj način je eliminisan bol ili bilo kakva nelagoda.

Oporavak nije potreban, pa se možete vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Ipak, preventivno se daju antibiotici tokom 5 dana i preporučuje se 2 nedelje izbegavanje težih fizičkih aktivnosti.

Iako revitalizacija ostarelih delova intimne regije hijaluronskim filerima spada u anti aging tretmane izvodi je ginekolog. Nakon kliničkog pregleda i razgovora sa pacijentkinjom lekar donosi odluku o količini hijaluronske kiseline koju je potrebno aplikovati.

Revitalitacija ostarelih delova intimne regije hijaluronskim filerima

Efekat tretmana je odmah vidljiv i traje 2 godine. Za duže rezultate preporučuje se kombinovanje sa tretmanom PRP vagine.

Drage dame, vratite mladost svojoj intimnoj regiji, posetite polikliniku Pekić. Naš tim stručnjaka čine lekari sa iskustvom u oblasti estetske medicine koji će pronaći najbolje rešenje kako biste bile zadovoljne svojim telom.

 

Hi, How Can We Help You?