• Grčkoškolska 3, 21000 Novi Sad
  • Pon - Pet 08:00 - 20:00 // Sub 08:00 - 14:00

SVE NA JEDNOM MESTU

Bez čakanja i gužvi

STRUČNI TIM

Vrhunski lekari i osoblje

STALNE AKCIJE

Popusti na preglede i tretmane
Pozovite : 021/525-261

Top 3 estetske hirurgije u 2024. godini

Top 3 estetske hirurgije u 2024. godini

Top 3 estetske hirurgije u 2024. godini podariće vam izgled kakav ste oduvek želeli.

Iako se tokom godina ideal lepote menjao, jedno je ostalo isto – težnja da imamo savršeno telo. Zahvaljujući plastičnoj hirurgiji to možemo i postići. Za neke ona znači redizajn kontura i oblika tela. Za druge otklanjanje bora pomoću anti aging tretmana. Trećima je neophodno „doterivanje“ ušiju ili nosa. Dok je san mnogih žena povećanje grudi.

Opseg estetskih procedura, zaista, je neverovatan. Ne samo da vam omogućavaju da izgledate lepše, već donose i dodatnu dozu samopuzdanja. Budite sigurni, nakon njih osećaćete se bolje u svojoj koži. Pojedine procedure imaju i rekonstruktivni karakter u cilju obezbeđivanja funkcionalnosti.

Razvojem medicine i tehnologije, privlačnost plastične hirurgije je znatno porasla. Samim tim više ne predstavlja tabu temu, već čini društveno prihvatljivu normu. Tome su doprinele i brojne poznate ličnosti koje danas otvorenije govore o svojim estetskim intervencijama.

S obzirom da mnoge žene, pa i muškarci razmišljaju o poboljšanje karakteristika na telu i licu poliklinika Pekić vam otkriva koje su top 3 estetske hirurgije u 2024. godini.

Povećanje grudi

Grudi su, prema mišljenju mnogih, najlepši deo ženskog tela, te ne čudi što se žene širom sveta odlučuju za ugradnju silikonskih implantata. Najnovija istraživanja pokazuju da se godišnje samo u Americi obavi preko 300.000 operacija povećanja grudi implantima. Imajući taj podatak u vidu povećanje grudi se opravdano nalazi na listi top 3 estetske hirurgije u 2024. godini.

Top 3 estetske hirurgije u 2024. godini

Osim postizanja većeg volumena dojki, ova operacija omogućava i promenu njihovog oblika, pa i pozicije. Takođe, uspešno otklanja asimetričnost jedne dojke u odnosu na drugu. Koristi se i za stvaranje grudi koje se ne razvijaju tokom puberteta. Odnosno, rešavanje problema urođene mikromastije.

Većina žena se može vratiti svakodnevnim aktivnosti u roku od jedne ili dve nedelje nakon što su se podvrgle intervenciji. Dok podizanje tereta i fizičke aktivnosti treba izbegavati u prvih mesec dana.

Operacija nosa

Nos predstavlja centralnu tačku lica. Kako privlači najviše pažnje, mnogi pri razmatranju poboljšavanja crta lica akcenat stavljaju upravo na ovaj deo. Zbog toga je rinoplastika, definitivno, prva među top 3 estetske hirurgije u 2024. godini koje se izvode na licu.

Top 3 estetske hirurgije u 2024. godini

Operacija obuhvata promenu veličine, položaja ili oblika nosa i nozdrva. Na taj način je omogućeno postizanje ne samo lepšeg izgleda nosa, već i skladnih crta čitavog lica.

Za razliku od operacije ušiju, koja ima isključivo estetski karakter, operacija nosa se ponekad izvodi i u terapeutske svrhe. Naime, kod pojedinih pacijenata uz novi izgled nosa otklanjaju se i problemi sa disanjem ili drugi defekti od rođenja.

Oporavak nakon operacije nosa uključuje nošenje specijalne kompresivne maske koja ima zadatak da obezbedi fiksiranje delova na kojima je obavljana procedura. Maska se nosi nedelju dana. U tom periodu primetni su otok i modrice oko nosa i donjeg dela očiju, te se preporučuju hladne obloge i ležanje isključivo na leđima.

Pacijent će videti krajni rezultat tek kada nos potpuno zaceli.

Abdominoplastika

Abdominoplastika predstavlja estetsku proceduru otklanjanja viška kože i podkožnog tkiva sa abdomena i zatezanja kompletne muskulature abdominalnog zida.

Nezamenjiva je intervencija za žena kojima su nakon trudnoće trbušni mišići ostali opušteni i rastegnuti. Idealna je opcija i za osobe koje se bore sa viškom kože nakon drastičnog gubitka kilograma. Mada se primenjuje i kod pojedinih pacijenata nakon operacije kile prednjeg trbušnog zida u slučaju da je ostao višak kože.

Top 3 estetske hirurgije u 2024. godini

Trebate znati da se ovom operacijom ne rešava višak masnih naslaga na stomaku, te nije preporučljiva za gojazne osobe.

Postoje različite tehnike za izvođenje zatezanja stomaka, uključujući potpunu abdominoplastiku, delimičnu abdominoplastiku i laparoskopsku proceduru. Period oporavka zavisi od primenjene tehnike.

Podarite svom telu i licu savršeni izgled, posetite polikliniku Pekić. Naš stručni tim lekara specijalista pronaći će najbolje rešenje za vas. Ujedno, za celokupnu proceduru izdvojićete manje novca u odnosu na istu estetsku intervenciju u Beogradu.

Hi, How Can We Help You?