• Grčkoškolska 3, 21000 Novi Sad
  • Pon - Pet 08:00 - 20:00 // Sub 08:00 - 14:00

SVE NA JEDNOM MESTU

Bez čakanja i gužvi

STRUČNI TIM

Vrhunski lekari i osoblje

STALNE AKCIJE

Popusti na preglede i tretmane
Pozovite : 021/525-261

Kako stari muška koža? – Top tri tretmana za muškarce

Top tri tretmana za muškarce

Top tri tretmana za muškarce očuvaće mladolik izgled.

Ranijih decenija vladalo je mišljenje da su estetske intervencije i tretmani namenjeni isključivo ženama. Ideal mačo muškarca toga doba vezivan je za lice sa borama i ožiljcima.

Moderno doba povećalo je svest o očuvanju dobrog izgleda kod jačeg pola. To podrazumeva ne samo proporcionalnu građu i jasno definisane mišiće, već i lepu i zdravu kožu.

Zahvaljujući napretku kozmetologije i medicine razvijeni su brojni preparati specijalno namenjeni nezi kože muškaraca. Međutim, oni mogu delovati samo preventivno. Jedino profesionalni anti aging tretmani uspešno rešavaju sve kožne probleme sa kojima se suočava jači pol starenjem.

Da li koža muškaraca stari isto kao i koža žena?

Koža muškaraca se razlikuje od kože žena. Ona je oko 20 odsto gušća, jer sadrži više kolagenskih vlakana i elastina. Ima više i lojnih žlezdi i pora, te je manje osetljiva. Razlog za to leži u dejstvu muškog polnog hormona, testosterona, koji utiče na aktivnost lojnih žlezda i debljinu tkiva kože.

Bez obzira na razlike u odnosu na kožu žena, i muškarci ne mogu izbeći starenje. Usled delovanja negativnih spoljašnjih faktora, brzog načina života, kao i svakodnevnih navika brijanja, koža muškaraca je izložena stalnom stresu.

Iako se prvi znaci starenja pojavljuju znatno kasnije nego kod žena, formiranje se odvija mnogo brže. Rezultat toga jesu znatno izraženije i dublje bore. Dok se kod žena ovaj proces odvija postepeno polazeći najpre od tankih, jedva vidljivih linija.

Srećom, znaci starenja mogu se otkloniti. Top tri tretmana za muškarce otkriva vam poliklinika Pekić.

Botox

Sigurni smo da je većina muškaraca čula za botox. Tretman koji je u početku izazivao velike kontraverze, danas se opravdano nalazi u top tri. Da je, zaista, reč o efikasnoj metodi potvrđuje i činjenica da je u poslednje 2 godine primena porasla za čak 459 odsto. Razlog velikoj popularnosti duguje neverovatnom dejstvu.

Top tri tretmana za muškarce

Botox blokira oslobađanje neurotransmitera koji je zadužen za prenos informacije ka mišiću. Kako je zaustavljen odgovor mišića, nema ni kontrakcija. Na taj način su otklonjene postojeće bore i sprečeno stvaranje novih.

Primenjuje se za bore na čelu, oko očiju i između obrva. Zbog toga se tretman popularno naziva botox tri regije. Takođe, koristi se za regulisanje kontura lica, ispravljanje asimetrije kapaka i obrva i podizanje uglova usana.

Mezoterapija

Kada su u pitanju top tri tretmana za muškarce mezoterapija je, definitivno, jedan od vodećih. Ova nehirurška metoda podrazumeva ubrizgavanje vitaminskih koktela i aktivnih supstanci u središnji deo kože.

Kokteli su napravljeni od prirodnih ekstrakata, enzima, minerala, homeopatskih agenasa, vitaminskih kompleksa i amino-kiselina. Zavisno od stanja kože i problema koji treba rešiti primenjuje se kombinacija sastojaka.

Top tri tretmana za muškarce

Glavni cilj mezoterapije je podmlađivanje kože, uz intenzivniju hidrataciju i zaštitu. To znači da njenom primenom nećete se samo osloboditi bora, već će vaša koža biti zategnutija, sjajnija, a ten ujednačen.

Koristi se i za izbeljivanje fleka, otklanjanje otečenosti oko očiju i tamnih kolutova.

PRP tretman

PRP je uneo pravu revoluciju među estetske tretmane. Zasniva se na upotrebi trombocita obogaćenih plazmom. Trombociti se dobijaju iz sopstvene krvi klijenta, čime je zagarantovana sigurnost.

Nakon ubrizgavanja faktori rasta iz trombocita podstiču proizvodnju kolagena i hijaluronske kiseline. Koža se prirodno podmlađuje, tako da nestaju bore, podočnjaci i kesice ispod očiju. Sa poboljšanjem kvaliteta kože usporava se dalji proces starenja.

Top tri tretmana za muškarce

PRP se primenjuje i za otklanjanje crvenila i ožiljaka od akni. Ipak, ono zbog čega je na listi top tri tretmana za muškarce jeste rešavanje problema opadanja kose. S obzirom da podstiče rast novih vlasi, otklanja i naslednu ćelavost i ojačava tanku dlaku sklonu pucanju.

Izbrišite znakove starenja sa lica, zakažite neki od tretmana u poliklinici Pekić.

 

 

 

Hi, How Can We Help You?