• Grčkoškolska 3, 21000 Novi Sad
  • Pon - Pet 08:00 - 20:00 // Sub 08:00 - 14:00

SVE NA JEDNOM MESTU

Bez čakanja i gužvi

STRUČNI TIM

Vrhunski lekari i osoblje

STALNE AKCIJE

Popusti na preglede i tretmane
Pozovite : 021/525-261

Trajno uklanjanje dlačica – Zašto je zima idealno vreme za lasersku epilaciju?

Trajno uklanjanje dlačica

Trajno uklanjanje dlačica je jedan od najtraženijih kozmetičkih tretmana kako žena, tako i muškaraca.

Telo praistorijskog čoveka bilo je potpuno pokriveno dlakom. Evolucijom došlo je do značajnih promena u anatomiji, uključujući i proređivanje dlaka, tako da su danas one izražene na pojedinim delovima tela, kao što su noge, ruke, pazuh…

Iako je maljavost drastično opala, dlake nimalo nisu poželjne. O tome svedoče i istorijski podaci na Herstovom i Ebersovom papirusu koji govore o tehnikama njihovog uklanjanja. Moderno doba dodatno je nametnulo stav o negovanoj, glatkoj koži. Upravo zato ne čudi što pripadnice lepšeg pola, pa i mnogi muškarci, nastoje da se oslobode zauvek upornih dlačica.

U skladu sa ovom idejom nauka i kozmetologija konstantno razvijaju nove metode za otklanjanje dlaka. Jedna od najsavremenijih jeste laserska epilacija tela.

Zašto je trajno uklanjanje dlačica laserom najbolje raditi zimi otkriva vam poliklinika Pekić.

Nema jakih sunčevih zraka

Za najsigurnije i najbolje rezultate važno je osigurati da vaša koža ne bude izložena suncu 2 do 4 nedelje pre početka laserskog uklanjanja dlaka. Takođe, neophodno je minimizirati izlaganje suncu i nakon tretmana. To je iz razloga jer je koža u tom periodu osetljivija, te može doći do njenog oštećenja. Najčešće posledice jesu hipo i hiperpigmentacija, što uzrokuje pojavu belih i smeđih mrlja.

Kao takva, zima je najbolja sezona za trajno uklanjanje dlačica. Ne samo da je dejstvo sunčevih zraka slabije u hladnim danima, već je odeća deblja i slojevitija, te štiti više kožu od lagane letnje garderobe.

Počnite na vreme da biste leto dočekali spremni

Imajte u vidu da je nemoguće sve dlačice otkloniti samo jednim tretmanom. Razlog za to leži u činjenici da ne rastu sve istim tempom, te laserski zrak ne može da deluje na sve odjednom. Naime, dlačice je moguće otkloniti samo u fazi rasta. Što znači da laserka epilacija neće biti efikasna na one koje se nalaze u katagenoj (prelaznoj) fazi ili u fazi mirovanja (telogenoj).

Trajno uklanjanje dlačica

Za uspešno otklanjanje dlaka potrebno je više tretmana laserom, pri čemu broj sesija zavisi od tretirane regije, ali i od jačine, gustine i boje dlačica. Preporučuje se da razmak između njih bude od 4 do 6 nedelja.

S obzirom da se maksimalni rezultati postižu nakon određenog perioda stručnjaci savetuju da lasersku epilaciju započnete već u prvim zimskim danima. Složićete se, nema ničeg lepšeg od odlaska na plažu i bazen, a da ne morate brinuti da li ste se nedavno depilirali.

Lakše je izbegavati znojenje i bazene

Trajno uklanjanje dlačica laserom može se obaviti u bilo koje doba godine. Međutim, određeni faktori života čine zimu praktičnijom.

Trajno uklanjanje dlačica

Nakon laserskog uklanjanja dlaka, neophodno je izbegavati sve aktivnosti koje izazivaju prekomerno znojenje dok se crvenilo ne povuče. Ovo je mnogo jednostavnije zimi nego leti kada samo izlazak napolje može prouzrokovati da se oznojite.

Zbog hladnog vremena ređe odlazimo na bazen, te je lakše sprečiti rizik od štetnog dejstva hlora i drugih hemikalija kojima se tretira voda u njima.

Pored laserske epilacija zima je pogodnija i za mnoge anti aging tretmane, kao i estetske intervencije. Zato je pravi trenutak da zakažete željeni tretman u poliklinici Pekić.

Hi, How Can We Help You?