Trajna laserska epilacija

trajna laserska epilacija

Trajna laserska epilacija predstavlja najnoviji i u svetu jedini priznat neinvazivan način trajnog uklanjanja dlačica. Time je prevaziđen metod elektro-epilacijom, metoda sa bolnim i dugotrajnim procedurama, uz opasnost da ostanu ožiljci u predelu lica i drugih delova tela koji se tretiraju.

Savremeni život postavlja sve veće kriterijume izgleda za aktivnu osobu. Šire područje Mediterana, pa tako i područje Srbije, predstavlja oblast u kojoj je najzastupljeniji problem hirzutizma ili pojačane maljavosti.

Višestruka istraživanja su pokazala da lepe i negovane osobe, lakše nalaze posao, a takođe i brže napreduju. Lep i negovan izgled postao je imperativ sadašnjeg načina života.

Problem rešavanja neželjenih dlačica je doprinelo razvoju raznorodnih aparata i hemijskih sredstava.

Međutim, sve te metode su ili, bolne i dugotrajne, ili ne daju trajne efekte. Zahtev za efikasnom metodom je podrazumevao aparat, koji može da uništi koren dlake bezbedno i bezbolno, bez obzira da li je maljavost nasledna(familijarna sklonost)ili prouzrokovana nekim hormonskim poremećajem.

Savremeni način života postavlja pred čoveka visoke standarde estetike, te usluge lasera za trajnu epilaciju koristi sve veći broj muškaraca, ne samo žena.

DIODNI LASER – LIGHT SHEER jedini je kojim je moguće neželjene dlačice zaista trajno ukloniti i to bezbolno i bezbedno po kožu. Laserska sonda oslobađa infracrvenu svetlost u impulsima i koristi se za trajno uklanjanje terminalne dlake. Terapijsko delovanje se zasniva na termolizi (toplotnom uništavanju) folikula dlake. Laserska svetlost prodire u srednji deo kože i apsorbuje se u pigmentu – melaninu, uzrokujući ubrzano zagrevanje dlake, što dovodi do njenog uništenja. Puls laserske svetlosti traje dovoljno dugo da uništi dlaku, a aktivno hlađenje u glavi lasera štiti kožu od oštećenja i odstranjuje bol.

Ostali laseri i fleš lampe (IPL i LHE) nisu ni približno delotvorni ni bezbedni, jer nemaju aktivno hlađenje, što može izazvati opekotine na koži.

Važno je napomenuti da se dlake ne smeju depilirati (uklanjati sa korenom) 4-6 nedelja pre laserske epilacije. Idealno za tretman je svetla koža s tamnim dlačicama, da pigment u koži ne bi odvlačio energiju laserskog snopa. Sede i svetle dlake ne reaguju na laserski zrak, jer ne sadrže dovoljno pigmenta. Najčešće su potrebna 3-5 tretmana, u određenim vremenskim razmacima, da bi se trajno uništile dlake u predelu s kog se odstranjuju. Uništene dlake, posle tretmana, spontano ispadaju iz kože sledećih desetak dana. Mogu se tretirati svi delovi lica i tela, osim regije oko očiju.

Laserska epilacija se ne radi u slučajevima nekih težih bolesti i ukoliko osoba koristi lekove iz grupe fotosenzibilizirajucih lekova.

Najbolja priprema za epilaciju podrazumeva da se koža ne sunca i ne čupaju dlake iz korena (depilacija ili čupanje pincetom) najmanje 4 nedelje.

Trajna laserska epilacija

Savremeni život postavlja sve veće standarde, kako u obrazovanju, tako i izgledu zaposlenog čoveka. Studije su pokazale, da lepi i negovani ljudi lakše nalaze posao, a takođe, i brže napreduju u poslu.

Uklanjanje neželjenih dlaka uvek je bilo povezano sa bolnim i dugotrajnim procedurama koje su davale privremeni efekat.

Razvojem tehnologije, razvio se i savremen način uklanjanja malja, sada najsavremenijim medicinskim laserom na svetu LUMENIS LIGHT SHEER. Epilacija laserom je najnoviji i u svetu jedini priznat neinvazivni način trajnog uklanjanja dlačica kojim je, konačno, prevaziđen metod elektro-epilacijom ili elektrolizom, bolnim i dugotrajnim procedurama, uz opasnost da ostanu ožiljci u predelu lica.

Diodni laser – Light Sheer jedini je kojim je moguće neželjene dlačice zaista trajno ukloniti bezbedno i bezbolno po kožu. Princip rada lasera je da se direktnim kontaktom laserski snop usmerava na kožu. Snop se apsorbuje u pigmentu folikula dlake (melanin)i u koži se pretvara u toplotu koja trajno uništava folikul dlake(fototermoliza).

Aktivno hlađenje u glavi lasera štiti kožu od oštećenja i odstranjuje bol. Da bi smo postigli efekat, i trajno, uklonili malje, potrebno je uraditi 3-5 tretmana u određenim vremenskim razmacima, u zavisnosti od tretirane regije na telu.

Tretman laserom se može raditi na svim regijama tela, osim predela oko očiju. Idealna za tretman je svetla koža s tamnim dlačicama, da pigment u osunčanoj koži ne bi odvlačio energiju laserskog snopa i time smanjio delotvornost tretmana. Svetle, bele i paperjaste tanke dlake ne reaguju na laserski zrak, jer ne sadrže dovoljno pigmenta. Tretirane dlake sledećih deset dana ispadaju iz kože.

Priprema za lasersku epilaciju podrazumeva da se koža ne sunca najmanje četiri do šest nedelja i da se dlačice ne čupaju iz korena(depilacija i čupanje pincetom) najmanje četiri nedelje.

Trajna laserska epilacija prepona i pazuha

Trajno uklanjanje malja u predelu prepona i pazuha, danas je i trend i potreba savremene žene. Tretmani u ovim regijama preporučuju se i kao terapija u slučaju upale folikula dlake (folikulitis), gde učestalo dolazi do stvaranja bubuljica, pa i čireva na koži, zatim kod upala apokrinih znojnih žlezda (hidradenitis) koji mogu biti posledica infekcije pri depilaciji voskom u pomenutim regijama, pa su hirurške intervencije gotovo neizbežne. Zato dermatolozi savetuju da se čupaju malje u predelu pazuha i prepona, jer se mogu pojaviti neželjeni efekti nakon toga.

Laserska epilacija u predelu prepona i pazuha nije opasna, jer laserski snop prodire samo par milimetara ispod površine kože, a žlezdane strukture se nalaze dublje. Zato treba ponoviti da je ovo jedini neinvazivni vid terapije kod folikulitisa, hidradenitisa i uraslih dlaka.

Ova metoda je rešenje za sva vremena, najmanje bolna, a najviše efikasna i brza.

Danas to više nije skupo kao što je nekada bilo i gotovo svaka žena može sebi priuštiti trajno uklanjanje malja.

Trajna laserska epilacija leđa i zadnjica kod muškaraca – prevencija sinusa pilonidalisa

U našoj sredini često je prisutna dilema da li muškarci treba da se podvrgnu tretmanima kao i žene. Svakako da treba, pogotovo ako taj tretman nema samo kozmetički, estetski nego i medicinski razlog. Sinus pilonidalis je bolest koja počinje bezazleno, urastanjem dlake pod kožu, koja se komplikuje stvaranjem gnojne kese pod kožom i finalno hirurškom intervencijom. Rešavanjem problema dlaka, rešavaju se uzroka svojih tegoba.

Trajno uklanjanje dlačica Diodnim laserom

Epilacija laserom je najnovija i u svetu jedini priznat neinvazivan način trajnog uklanjanja dlačica kojim je konačno prevaziđen metod elektro-epilacijom ili elektrolizom- bolnim i dugotrajnim procedurama, uz opasnost da ostanu ožiljci u predelu lica.

Diodni laser – LIGHT Sheer jedini je kojim je moguće neželjene dlačice zaista trajno ukloniti bezbolno i bezbedno, bez opasnosti po kožu. Laserska sonda emituje zrak talasne dužine 800nm, a melanin(pigment dlake) tu energiju potpuno resorbuje. Svetlosni snop se u koži pretvara u toplotnu energiju koja koaguliše- trajno uništava folikule dlačica procesom fototermolize. Aktivno hlađenje u glavi lasera štiti kožu od oštećenja i odstranjuje bol.
Ostali laseri i fleš lampe (IPL i LHE) nisu ni približno delotvorni ni bezbedni jer nemaju aktivno hlađenje, što može izazvati opekotine na koži.

Najčešće su potrebna tri-četiri tretmana da bi se trajno uništile dlačice u predelu s kog se odstranjuju. Idealna za tretman je svetla koža s tamnim dlačicama, da pigment u osunčanoj koži ne bi odvlačio energiju laserskog snopa i time smanjio delotvornost tretmana.

Svetle, bele i paperjaste , tanke dlačice ne reaguju na laserski zrak, jer ne sadrže dovoljno pigmenta.
Nakon tretmana dlačice narednih sedam do deset dana ispadaju iz kože.

VAŽNO JE ZNATI

– Tretiraju se svi delovi lica i tela osim regije oko očiju
– Donja starosna granica za lasersku epilaciju je 12 godina
– Tretmani su bezbedni i bez neželjenih posledica
– Ne sme se koristiti u slučajevima: epilepsije, trudnoće, multiple skleroze i upotrebe fotosenzibilizirajucih lekova.
– Priprema za lasersku epilaciju podrazumeva da se koža ne sunca najmanje par nedelja i da se dlačice ne čupaju iz korena (depilacija i čupanje pincetom) najmanje četiri nedelje.
– Poželjno je prije tretmana obrijati deo tela koji se tretira!

Related Posts