Zakažite pedijatrijski ultrazvuk

KADA JE POTREBNO URADITI ULTRAZVUK BUBREGA I UROTRAKTA?
 • Ukoliko su Vam tokom trudnoće rekli da Vaša beba ima proširenje pijelona (izvodnog kanala iz bubrega) , ili ste to saznali neposredno po izlasku iz porodilišta
 • Ako Vaše dete ima česte urinarne infekcije pa se postavlja sumnja da ima veziko-ureteralni refluks (vraćanje urina iz bešike u bubrege).
 • Vaše dete ima povišen krvni pritisak koji nikako ne može da se pripiše nekim drugim uzrocima osim oboljenju bubrega?
 • Znate da kod nekih članova u Vašoj porodici postoje ciste bubrega koje mogu biti i urođenenasledne.
 • Vaše dete ima bolove u predelu bubrega i krv ili pesak u urinu, pa se postavlja sumnja da ima i kalkulozu (kamen) u bubregu.
SIGURNA I POUZDANA DIJAGNOSTIKA
 • Ultrazvuk bubrega i urotrakta deteta može  utvrditi urođene anomalije i brojna stečena oboljenja bubrega i urotrakta i omogućiti njihovo pravovremeno lečenje.
 • Visokorezolutibnim sondama i modernim aparatima se moze prikazati detaljna struktura tkiva bubrega, precizno merenje svih izvodnih kanala i interpretaciju nalaza po najmodernijim međunarodnim stavovima
 • Merenjem protoka krvi kroz bubrežne krvne sudove se može utvrditi njihovo suženje koje može biti uzrok povišenog krvnog pritiska i mnoge druge promene.
 • Kako je ultrazvuk potpuno neškodljiva i brza dijagnostička procedura, pregled se može ponavljati veliki broj puta u kratkom vremenskom periodu i pratiti efekat primenjene terapije .
DRAGOCENA POMOĆ PEDIJATRU U BRIZI ZA VAŠE DETE
 • Pravovremenu dijagnozu razvojnog poremećaja kuka  je neophodno uraditi svakom detetu u drugom, petom i eventualno devetom mesecu života.
 • Ultrazvuk glave kod beba nam omogućava da jednostavno, kroz otvorenu veliku fontanelu, vidimo izgled, građu i veličinu moždanih struktura već u porodilištu a kasnije po potrebi prema proceni pedijatra.
 • Kod ne možemo da dobijemo preciznije informacije o specifičnostima tegoba u stomaku ultrazvučni pregled je od velike važnosti za otkrivanje urođenih poremećaja bubrega, urinarnih infekcija, poremećaje u izgledu i radu unutrašnjih organa…

PEDIJATRIJSKA
RADIOLOGIJA

Ekspertski
tim
najsavremenija
oprema

Visoka stručnost i očuvanje dostojanstva profesije, pomoglo nam je da okupimo tim vrhunskih lekara sa izuzetnim ljudskim kvalitetima. Svi članovi našeg tima znaju da je briga za pacijenta složena situacija u kojoj preuzimamo odgovornost za njegovo dobro.

Uz podršku najsavremenijih medicinskih aparata, njihovo stručno znanje postaje najbolja podrška dobrobiti naših klijenata.

STRUČNOST I ETIČNOST

Nazovite nas za sve dodatne informacije i pojašnjenja.

Na raspolaganju Vam je stručno znanje i veliko iskustvo našeg tima lekara.

Pomoći ćemo Vam da lakše razumete šta je sve neophodno preduzeti da bismo najbrže došli do promene na bolje.

ZAKAŽITE PREGLED

* Napomena – Podaci koje ostavite u formi iznad biće korišćeni isključivo i samo u svrhu zakazivanja pregleda ili tretmana u Poliklinici “Pekić”. Vaši podaci koje ovde ostavite neće biti čuvani od strane Poliklinike "Pekić”.

NAZOVITE

Za sve potrebne informacije, nazovite nas svakog radnog dana od 9 – 20 časova a subotom od 9 – 15 časova.

011 / 409-03-83
065 / 804-08-50